. . . mert minden, ami ellenzéki, az Soros

kiasoros

kiasoros

Homo brüsszelicus, Orbán-terv és forradalom

2017. október 23. - H_ZS

 

Ha röviden be akarnám mutatni a 2017-es október 23-ai beszédeket annak, aki lemaradt róla, azt mondanám, ha tavaly meghallgatta őket, akkor sok mindenről idén sem maradt le. A beszéd minden pártelnöknél és a miniszterelnöknél ugyanaz volt, csak kisebb változások történtek.

Elsőként Orbán Viktor beszédével kezdeném. A koncepció ugyanaz, mint eddig: bevezetésként rövid áttekintés a forradalomról, majd a beszéd felépül az aktuális kormánypárti retorika köré, végül egy kis mozgósítás és üzenet a választóknak. Az állami ünnepségeken, kiváltképp, ha az a nemzeti múltunk meghatározó részét képezik, kötelező protokoll az állam kulcsfigurájának nyilvános beszédet mondani. Valójában ezek a beszédek nem a megemlékezés, a kegyelet jegyében fogalmazódnak meg. Lévén egy fontos, nyilvános beszédről van szó, amit többen hallgatnak meg, mint egy parlamenti felszólalást, ki kell használni a platformot a választók megszólítására.

A beszéd a Terror Házában zajlott le, amelynek történelmi hátterét néhány mondatban összefoglalta a miniszterelnök. Elhangzott, hogy az épület a ,,nyilasok főhadiszállása”, majd a ,,kommunista pártállami terror székhelye” volt, ahol azokat tartották fogva és kínozták, akiktől a rezsim tartott. Természetesen nem maradhatott el, hogy 2002-ben a Fidesz mementóvá emelte. ,,emlékeztesse mindig a világot, hogy a magyarok szabadságvágyát nem lehet megfojtani. Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk. (. . .) Arra int minket, hogy nekünk a szabadságot sosem adják ingyen, mindig meg kell küzdenünk érte. Jöjjenek a labancok, a muszkák, a németek vagy a szovjetek, öltsenek nyilaskeresztes vagy kommunista gúnyát, a saját szabadságunkat mindig nekünk kell megvédenünk. Jelen esetben Brüsszeltől, a globalizációtól és persze Soros Györgytől, aki ezúttal nem hangzott el, csak legújabb fedőnevén, pénzügyi spekuláns néven.

A 10. perc közepétől, ha eddig nem lett volna egyértelmű, nyilvánvalóvá válik, mi is a beszéd üzenete. ,,A nyugatiak, ha csodálták is a magyar forradalmat, nem értették. (. . .) Nem értették, hogy azért küzdünk, mert a végsőkig ragaszkodunk saját kultúránkhoz és életformánkhoz, és nem akarunk föloldódni senkinek az olvasztótégelyében. Azért nem értenek bennünket Brüsszelben ma sem, mert már akkor sem értettek.” Tehát Brüsszel az, aki egyszínűvé és egyen állagúvá akarja gyúrni az európai nemzeteket. A miniszterelnök, csakúgy, mint tavaly, új fogalmat is alkotott: „homo brüsszelicus”. A homo brüsszelicus az az elnyomott és kizsákmányolt réteg, aki a globalizmus sötét erőinek képződménye. Az elmaradhatatlan populista eszköz, azaz a nép-autokrácia párhuzama továbbra is szerves részét képezik a kormány kommunikációjának. A beszéd hátralevő része is ebben a tematikában megy tovább, míg végül megjelenik a pénzügyi spekuláns, aka Soros György, akinek birodalma foglyul ejtette Brüsszelt és néhány tagállamát, amit nyíltan csak Soros-tervnek neveznek. A terv pedig mi mást akarna, mint Európa kultúráját felhígítani és kevert földrésszé tenni a kontinenst. Természetesen nem mások, mint a migránsok által, akiket emiatt „hoztak a nyakunkba”.  

Magyarországnak viszont nincs oka aggodalomra, hiszen „az egyetlen ország, ami megállította a migrációs inváziót”, a kerítésnek a migránsellenes politikának köszönhetően. A kormánypárt pedig továbbra is megvéd minket, kiszolgáltatott állampolgárokat, 2018-ban is, hogy együtt léphessünk fel Brüsszel és a „pénzügyi spekuláns” ellen, és közösen szerezzük vissza a saját nemzeti életünk feletti irányítást.

Ezek után fogalmazzon meg valaki markánsabb üzenetet.  Vona Gábor megpróbálta. Tudta, a nagyobb adu, azaz Brüsszel a kormánypárt zsebében van, így más ellenségképet kellett keresnie. A Fidesznél és Orbán Viktornál nem találhatott volna kézenfekvőbb szereplőket. Vona tulajdonképpen megcsavarja a miniszterelnök kommunikációját, és nem a „külső veszélyt” jelöli meg a fenyegető ellenségnek, hanem a  belső hatalmakat, Orbán Viktorral az élen. Bár a Jobbik törzsszavazóit már rég nem a nemzeti radikálisok alkotják, a nemzeti érzelem továbbra is fontos része a párt profiljának, így ahogy tavaly sem, idén sem maradhat el a szabadkozás, miszerint miért kötelező politizálni – Vona szerint ugyanis az - egy nemzeti megemlékezésen.

A pártelnök a beszéd következő részében is próbál rálicitálni a miniszterelnökre, nevezetesen egy „Orbán-terv” vázolásával, ami Magyarország egyik legégetőbb problémájának, a kivándorlásnak a szimbóluma. Aggodalomra semmi ok, mert van egy „Vona-terv” is, és itt előjön a pártelnök szokásos iróniája, melyek egyetlen nyilvános beszédből sem maradhatnak ki: ,, Bár nem tudom, mennyire számít megtiszteltetésnek Orbán Viktorral és Soros Györggyel egy kalapba kerülni, de ezt most hagyjuk is.”

A terve egyszerű és világos: a másik két tervet meg kell akadályozni, és Magyarországot a leszakadó pályáról felemelkedő pályára kell állítani. Megjelenik tehát egy újabb valós magyar probléma, amelynek megoldása az utóbbi időkben szorgalmazott felemelkedési kísérlet, a bérunió terve.

A Jobbik mérséklődését mutatja az Európai Unióról való megnyilvánulás is. Míg korábban élesen bírálta a szervezetet, és népszavazást követelünk uniós tagságunkról, olykor uniós zászlóégetések közepette, az utóbbi időben eltűnt ez a szélsőséges retorika. Érezhető a beszédben is: „. . . szükség van arra, hogy részt vállaljunk és részt vegyünk az Európai Unió jövőjéről szóló vitában.” Látható tehát az enyhülés, hiszen az ellenzéki párt nem fogalmaz meg kritikát, nem beszél kilépésről, ellenben – legalábbis kommunikáció szintjén – leülne párbeszédet folytatni, vitázni az Unióval.

Kire másra támaszkodhatna bármely politikai vezető, mintsem a saját népére, aki pedig megköveteli magának a szerepet a politikai élet formálásában, így Orbán Viktorhoz hasonlóan Vona Gábor is a néppel együtt kívánja megvalósítani pártja célját. Azon belül is egyértelműen azokat a bizonytalan és passzív szavazókat szólítja meg, akiknek egyetlen pártpreferenciájuk nincs, ellenben kormányváltást akarnak. Éppen ezért a pártelnök egy ideológiáktól mentes összefogást hirdet, amiben csak a kormányváltást akaró elképzelések a közösek. A kormányváltó erő pedig csak a Jobbik lehet, ahogy azt már évek óta promotálja magáról a párt.

 

Való igaz, hogy a pártpreferenciák alapján, annak ellenére, hogy támogatottsága ingadozó, még mindig a Jobbik a legerősebb ellenzéki erő. Nincs tehát könnyű helyzetben a többi ellenzéki párt, akiknek beszéde nem is volt olyan hathatós, mint az előző kettő, csupán a kötelező formális szereplés érzete állt fenn. Lényegében a kormánypárt gyenge pontjait ütköztették a saját elképzeléseikkel. Az MSZP esetében az oktatást és az egészségügyet, az Szél Bernadett beszédében a keleti-nyitás bírálata dominált Paks II miatt, Gyurcsány Ferenc pedig árulóként állította be Orbán Viktort, aki szembemegy 1956-al és 1990-el. Valljuk be, kevesebb sikerrel, mert a Fidesz és Orbán régi liberalizmusáról mindenki tud, és mindenkit hidegen hagy.

Összességében valós problémákra apellált a három ellenzéki párt, ám markáns válaszok nélkül. A kormánypártot nem is lehetett volna túllicitálni, egyedül a hasonló politikát folytató, ám mérsékeltebb Jobbiknak volt esélye. A három ellenzéki párthoz képest kihozta a legjobbat, amit lehetett, nem véletlenül a második legnagyobb politikai erő, a kormányváltáshoz viszont ez kevés lesz.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenezapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr613066406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.24. 16:35:21

A Jobbik beszívja a kiábrándult ballibeket.

Ami tulajdonképpen hasznos, mert a Jobbik is erősiti a magyarság tudatot, nem pedig irtja azt, mint tették azt a ballibek a kommunista diktatúra győzelme, azaz 56 leverése óta.
És ezekre az emberekre ráfér a hit, melyet kiöltek belőlük.
Hogy higyjenek önmagukban, a magyarokban, az országban.

Hogy ne akarjanak asszimilálódni.
Azok maradjanak csak Gyurcsnyisták, és Soros pártiak, hoyg meg lehessen őket messziről ismerni.

kvadrillio 2017.10.24. 16:42:46

hmmmm..ATV....Karácsony Gergely interjút ad EgonnaK.(vezetékneve nem juteszembehhh??)....többek között 56-ról is.......asszongyahhh....Egon kérdezi: a lyukas magyar zászlóba ő, milyen címert tenne, Karácsony G. , : A SZENTKORONÁS CÍMERT. .., ...MERT A SZENTKORONA TAN AZ ELSŐ, AMELY ÍR A HATALOM MEGOSZTÁSRÓL..., ÉS AMELY ELŐSZÖR ÍRJA LE, HOGY....AZ URALKODÓ NEM AZONOS AZ ÁLLAMMAL !!!!!.........TOLMÁCSOT KÉREK

1ghost 2017.10.24. 16:43:47

Na tessék, orbán bérhazudozó harci ebje máris két nicken nyalja a korrupt, tolvaj gazdája seggét, mert neki az világítja be az eget, nem a napocska.

Ezt a hitvány fajtát az utókor homo orbanicussnak fogja majd nevezni, és egy hazug, parazita, gerinc nélküli lényt értenek majd rajta.

kvadrillio 2017.10.24. 16:47:52

JÖN A TÉL ! V IDÉKEN NINCS ELÉG TÜZIFA..., NEM TUDNAK MIVEL FŰTENI A VIDÉKI EMBERKÉK..... VISZONT A TIBORC-GYEREK, ORBÁN BÁCSI VEJE, TÖBBSZÁZ-MILLIÓS VILLÁBA KÖLTÖZÖTT A SAJÁT LÁBÁN......NAMOST, MIÉRT, KIÉRT IS VOLT EZ A RENDSZARVÁLTÁS ?????????.....

kvadrillio 2017.10.24. 16:49:10

Nagyjából 31 500 találat (0,53 másodperc)
Keresési eredmények
Nincs elég tűzifa az országban | Híradó - RTL Klub
rtl.hu/rtlklub/hirek/nincs-eleg-tuzifa-az-orszagban
Ahol van még, ott jóval drágább, mint az előző években. A hideg hosszú tél miatt már az év elején megcsappantak a tűzifakészletek. Azt ígérik, a rászorulók ...
Nincs elég tűzifa! - ATV
www.atv.hu/videok/video-20171017-nincs-eleg-tuzifa
3 napja - Nincs elég tűzifa! A tavalyi kemény tél is oka lehet annak, hogy idén kevés a tűzifa. Közben két, tűzifával ügyeskedő bűnszervezetet is ...
Nincs elég tűzifa! - YouTube
Videotalálatok erre: NINCS ELÉG TÜZIFA
▶ 2:02
www.youtube.com/watch?v=OaAKH3muLFE
6 napja - Feltöltötte: ATVzrt
A tavalyi kemény tél is oka lehet annak, hogy idén kevés a tűzifa. Közben két, tűzifával ügyeskedő ...
Nincs elég tűzifa, ami van, az meg drága - Szeged.hu
szeged.hu/hirek/34743-nincs-eleg-tuzifa-ami-van-az-meg-draga.html
2 napja - Nincs elég tűzifa, ami van, az meg drága. Az egyik szegedi Tüzép eddig főképp Romániából vásárolt fát, de egyre nehezebben jutnak áruhoz.
Nincs elég tűzifa? – MSZF - Magyar Szociális Fórum
www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1246...
2017. okt. 3. - Vác-Szarvas-Budapest, 2017. október 3. kedd (MSZF). Lakossági bejelentések szerint az ország több részén hiányzik a tűzifa, még ...
Ha nincs elég tűzifa | FEOL
www.feol.hu/hirek/ha-nincs-eleg-tuzifa-1180968/
2009. jan. 17. - Mi lesz addig velünk? Megfagyunk! Nincs mivel fűtenünk. A férjem az egyedüli kereső, a lányom egyetemista, én a betegségem miatt nem ...
Hiánycikk a tűzifa - HírTV
hirtv.hu/ahirtvhirei/hianycikk-a-tuzifa-2422854
2 napja - Az árusok szerint azért nincs elég fa, mert a tavalyi kemény tél miatt sokan már tavasszal túlvásárolták magukat és a nyári favágási tilalom miatt ...

kvadrillio 2017.10.24. 16:51:14

@kvadrillio: és a rendszarváltás óta 30 év eltelt,,,,,,,,,,AZÉRT, HOGY MEGFAGYJANAK AZ EMBEREK A SAJÁT LAKÁSUKBAN ? KIK A FELELŐSÖK EZÉRT ?!

kvadrillio 2017.10.24. 17:00:34

SOROS BÁCSI SAJÁT GYARMATAKÉNT KEZELI AZ EU-T ?????????

Itthon
Az EP harmada Soros zsebében van
Hecker Flórián2017.04.21. 09:19
Ez a cikk 181 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyilvánosságra került egy lista azokról a brüsszeli politikusokról, akik Soros György bűvkörében tevékenykednek. A milliárdos alapítványának belső adatbázisából kiszivárgott összesítésből kiderül: Soros több mint kétszáz európai parlamenti képviselőt képes mozgatni, ezzel pedig a legnagyobb uniós frakció "tulajdonosának" mondhatja magát. Minő véletlen, hogy éppen a listán szereplő képviselők közül estek neki a magyar kormánynak a Soros alapította Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében.
Erről tudnia kell
Vivi a luxusfeleségekből: Egy darab banánra sem volt pénzünk
Amikor az anya fiatalabb, mint a saját gyereke
Elképesztő, százmilliókat érő autókincset találtak egy pajtában

Létezik egy lista a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából, amelyen a milliárdoshoz közeli európai parlamenti (EP) képviselők szerepelnek. A lajstromban "megbízható szövetségesek" címke alatt olvashatók a döntéshozók nevei, ebből kiderül, hogy Soros György 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből. Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője ennek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy

ezzel a létszámmal Sorosé a legnagyobb frakció a Brüsszelben és Strasbourgban is ülésező testületben,

a néppárti (EPP, ide tartozik a Fidesz-KDNP is) tömb méretét (215 fő) is meghaladja. ..............ORIGO CIKK.....

morph on deer 2017.10.24. 18:56:50

Már megint mi ez a sületlenség?
“...öltsenek nyilaskeresztes vagy kommunista gúnyát...”

És tessék mondani, mlyen az a “kommunista gúnya”?
Netán amilyent egy bizonyos Orbán Győző elvtárs viselt a taggyűléseken?

Igazi divatDIKTÁTOR, mi?
Meg kohász:

“P...és nem akarunk föloldódni senkinek az olvasztótégelyében.”

Ott nem is fogsz, picim!
Ott OLVADNI lehet, oldódni meg sósavban, vagy a pálinkás butykos társaságában, de nem az olvasztótégelyben..!

Miért muszáj ekkora baromságokat összehordania minden alkalommal, ha kinyítja a száját?
Hiszen olvas, az ég szerelmére, hát miért nem íratja át előzőleg valakivel, aki tegyük fel magyarul is tud, nem csak orbánul..!

A homo felcsútikusz, ha megszólal!

chrisred 2017.10.24. 19:05:22

@morph on deer: Szerintem már rég nincs szükség előre megírt szövegekre. A szokásos paneleket variálja. Az ilyen olvasztótégelyes fordulatokat meg rögtönzi.

morph on deer 2017.10.24. 19:23:39

@chrisred:
Nem tudom, de rettenes hallgatni, annyira erőltetett.
Meg az a rengeteg képzavar...

Állítom, hogy a hívek már csak a hangjáért mennek, mert ha valóban odafigyelnének, elmúlna a hatás.
Így meg boldogok, - de ez akkor is így lenne, ha a telefonkönvet olvasná is fel.

ogli dzsí 2017.10.24. 19:30:03

Nehéz kormányt váltani egy virágzó országban.

Csehországban sikerült, mert az előző rezsim nem utálta a migriket eléggé. A mostani mérsékelt libsi és migriellenes populisták az egyetlen esély, hogy 10-20 év múlva ne legyen fasizmus Európában /hogy migri vagy fehérellenes fasizmus lenne-e, még vidékenként is eltérhet..../

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.24. 19:31:46

@morph on deer:

Elfelejted, hogy nem a hívek emelik hatalomba Orbánt, hanem a semleges kisemberek.

felső határ nincs 2017.10.24. 19:40:26

Ma beszéltem Terryvel, a 10 éve a keleti blokkban lakozó dé-londoni haverommal.

Nagyon utálja a migriket. Mutatott egy cikket, hogy az angol adófizetők fizetik a 'menekültek' szállását Londonban, példának egy szomáliai családot hozott a cikk, akiknek havi 8000 fontért bérelnek házat egy elegáns környéken. Az évi kb. 100ezer font, csak a szállásukra. Miközben az angol éves átlgjövedelem olyan 30ezer.

Ugyanez megy Németországban, Soros kiadja a villáit a szomáliaiaknak, amit megfizettet az adófizetőkkel. Ezen kívül szerinte az államoknak is hitelt kéne felvenni a migrik gyors integrációjának a fedezésére, amit ki fog megfizetni?

Lesz itt olyan holokauszt hogy halivúd se mesélhetne szebbet, ha nem történik változás nyugaton.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.24. 19:49:25

@felső határ nincs:

"Ezen kívül szerinte az államoknak is hitelt kéne felvenni a migrik gyors integrációjának a fedezésére, amit ki fog megfizetni?"

Attól lennének integrálva, hogy az adófizetőkön élősködnek?

chrisred 2017.10.24. 20:20:37

@felső határ nincs: És Terry nem hallott arról, hogy Brit Birodalom honnan gyűjtötte össze a vagyonát? Az angol adófizetők nyújtsák be a számlát az olyan társaságokhoz, mint a Shell vagy a British Petrol.

ogli dzsí 2017.10.24. 20:31:10

@chrisred: Máskor a nyugati EU kultúrát dicsőited, szóval találd már ki magadat.

chrisred 2017.10.24. 20:45:29

@ogli dzsí: És? Hol itt az ellentmondás? Nem én állok értetlenül és meglepetten a tény előtt, hogy az Egyesült Királyság tele van más kontinensről érkező bevándorlóval. Valamit valamiért.

ogli dzsí 2017.10.24. 20:49:38

Az hogy Orbán 2/3dal nyerjen megint, nem is nekünk, magyaroknak fontos, hanem Európának ad új reményt!

A Habsburgok ellen is mi, magyarok lázadtunk fel, nem a csehek, tótok, oláhok. A Szovjetúnió ellen is mi lázadtunk fel először, nem a többi KGST tanya.

A Habsburgoknak és a SZUnak is vége lett mint a botnak. A magyarokkal nem lehet szarakodni, tanulhattk volna a történelemből az EU nagykutyák, ha nekik az kell, rájuk gyújtjuk a házat a
gecibe.
süti beállítások módosítása